naailessen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Madame Tirette Kinderkleding

hoe werkt het

Initiaties voor groot en klein: (9 tot 99 jaar)
op zaterdagvoormiddag in schoolvakanties

Wil je graag weten hoe een naaimachine werkt en ervaren hoe het is om iets met een naaimachine te maken?

In een initiatieworkshop maak je een eenvoudig werkstuk met behulp van een naaimachine.

Volgende elementen komen aan bod:

- inrijgen en gebruik van een naaimachine

- knippen en afwerken van stoffen

- stikken en strijken van naden en zomen


Een initiatieworkshop kost 30 euro. Stoffen en andere materialen zijn niet inbegrepen en kunnen worden aangekocht in het atelier. Het is niet toegelaten om eigen materialen mee te nemen


Inhoud van de workshop:

Door het maken van een eenvoudig starterswerkstuk (tasje, rugzakje of rokje) leer je de beginselen van het naaien en werken met een naaimachine. Op het inschrijvingsformulier kan je zien wanneer we wat maken).

Misschien heb je na een initiatie de smaak wel meteen te pakken!
Dan kan je je lessen nadien verderzetten in de naailessen voor starters.

Naailessen voor starters:
op donderdagavond van 19u tot 21u30
(+18jaar)
op woensdagnamiddag van 16u30-19u (van 9-99 jaar)

Heb je zin om je eigen kleren te leren maken maar weet je niet hoe te beginnen? Dan zit je goed bij de “starters”. Je zal kennis maken met de techniek van de naaimachine en een basisinzicht krijgen in patronen en kleren maken.
Toneelkostuumontwerpster Astrid Michaelis is pro in het begeleiden van beginners. Ze zal je inwijden in de wereld van het kleermaken, en ervoor zorgen dat jouw eerste werkstukken echte pronkstukken worden

Je kiest zelf wanneer je start, en voor hoeveel lessen je je inschrijft. Als starter neem je best je eerste lessen zo kort mogelijk op elkaar omdat je niet teveel informatie zou vergeten tussen door.

1 les kost 30 euro
Een pakket van 5 lessen kost 125 euro
Een pakket van 10 lessen kost 225 euro
Een semester (15 lessen, wekelijks vaste dag) kost 325 euro

Van je eerste tot en met je 10de les wordt je bij Madame Tirette als “starter” gezien.

Inhoud van de lessen:

Wij willen startende naaisters zo goed mogelijk op weg zetten met het maken van kleding en accessoires. Om te zorgen dat je door de bomen het bos nog ziet begin je best met enkele eenvoudige, korte en overzichtelijke projecten.
We hebben een heleboel leuke en eenvoudige projecten waaruit je kan kiezen. Zowel kleding voor dames, heren, tieners en kinderen en ook een aantal leuke accessoires.
De projecten zijn ingedeeld in 4 niveau’s. Op je allereerste les zal je een tasje of kinderrokje van niveau 0 maken waarin alle basissteken verwerkt zitten. Beheers je het niveau? Dan kan je een project uitkiezen van een niveau hoger. Hoe hoger je niveau, hoe ruimer de keuze!

Heb je na enkele starterslessen echt de smaak te pakken, en heb je specifieke ideeën of eigen projecten waaraan je wil werken? Dan kan je je lessen verderzetten bij de Mathilde waar je verder geholpen wordt met een project naar keuze.


Naailessen "vrije projecten"

op maandag- en dinsdagavond van 19u tot 21u30
(tem 2018 op vrijdagvoormiddag van 9u30 tot 12u)

Wil je graag begeleiding bij een specifiek project? Heb je minstens een minieme kennis van de naaimachine?
Dan zit je hier goed.

Toneelkostuumontwerpster en professioneel naaister Mathilde Boussauw helpt je met je peroonlijke creaties.  Stap voor stap legt ze uit wat je moet doen, en hoe je dat het beste aanpakt. Intussen waakt ze over het slagen van jouw project.

Je kiest zelf wanneer je start, en voor hoeveel lessen je je inschrijft.

1 les kost 30 euro
Een pakket van 5 lessen kost 125 euro
Een pakket van 10 lessen kost 225 euro
Een semester (15 lessen, wekelijks vaste dag) kost 325 euro

Inhoud van de lessen:

Omdat iedereen verschillend is, willen wij graag begeleiding “op maat’ aanbieden. Je bent dus vrij om te kiezen wat je wil leren en wat je wil maken.

Enkele voorbeelden:

je wil graag je lievelingsjurkje kunnen namaken, zodat je daarna thuis eindeloos variaties kan maken
je valt niet in een confectie-matentabel en wil graag kleding kunnen maken die jouw goed past
Je hebt een patroon gekocht maar de werkbeschrijving lijkt wel chinees!
Je hebt een foto of afbeelding van  kledingstuk van jouw dromen maar hebt geen idee hoe te beginnen?

In samenspraak met Madame Tirette maak je eerst een haalbaar plan.
Tijdens de les komt Mathilde je persoonlijk begeleiden. Ze controleert jouw gedane werk. Ze legt je uit wat je moet doen als volgende stap, hoe je dat het beste aanpakt en waar je extra op moet letten.
Terwijl jij de opdrachten uitvoert begeleidt Mathilde nog maximum 5 andere leerlingen.

De mogelijkheiden van wat je kan maken zijn eindeloos. Hou wel rekening met de volgende regels en tips:

- Heb je een nieuw idee voor een project? Breng Madame Tirette op voorhand op de hoogte (via mail, of tijdens de les). Zo kan zij al eens nadenken over manier van aanpakken. Dat zal de opstart vlotter doen verlopen
- Een nieuw project wordt uiteraard alleen opgestart in samenspraak met Madame Tirette, indien dit project haalbaar lijkt.
- Je werkt aan 1 project per keer. Neem je nog een ander project mee voor het geval je even moet wachten tussendoor? Zorg dan dat je hier volledig zelfstandig mee verder kan.
- Het aanpassen of herstellen van kleding wordt niet in de lessen opgenomen. Professioneel verstelwerk vereist professionele behendigheid en inzicht. Hiervoor kan je wel terecht  bij Madame Tirette tijdens de openingsuren.


Naailessen voor tieners:

op zaterdagvoormiddag van 9u30 tot 12u (9-15 jaar)

Ben je tussen 9 en 15 jaar en creatief aangelegd? Heb je zin om je eigen kleren en accessoires te leren maken? Dan ben je welkom bij de naailessen voor tieners. Je zal kennis maken met de techniek van de naaimachine en een basisinzicht krijgen in patronen en kleren maken. Toneelkostuumontwerpster en professioneel naaister Mathilde Boussauw is pro in het begeleiden van startende tieners. Ze zal je inwijden in de wereld van het kleermaken, en ervoor zorgen dat jouw eerste werkstukken echte pronkstukken worden!

Je kiest zelf wanneer je start, en voor hoeveel lessen je je inschrijft.  

1 les kost 30 euro
Een pakket van 5 lessen kost 125 euro
Een pakket van 10 lessen kost 225 euro.
Een semester (15 lessen) kost 325 euro

Inhoud van de lessen

Wij willen onze jonge startende naaisters zo goed mogelijk op weg zetten met het maken van kleding en accessoires. Om te zorgen dat ze het overzicht behouden maken we in het begin eenvoudige, korte en overzichtelijke projecten.
We hebben een heleboel leuke en eenvoudige projecten waaruit je kan kiezen. Zowel kleding als ook een aantal accessoires.
De projecten zijn ingedeeld in 4 niveau’s. Op je allereerste les zal je een tasje of rokje van niveau 0 maken waarin alle basissteken verwerkt zitten. Beheers je het niveau? Dan kan je een project uitkiezen van een niveau hoger. Hoe hoger je niveau, hoe ruimer de keuze!

Van je eerste tot je 10de les wordt je bij Madame Tirette gezien als “starter”. Als starter maak je projecten uit ons aanbevolen rekje voor starters.
Heb je na 10 lessen specifieke ideeën of eigen ontwerpen die je wil uitvoeren? Dan word je als gevorderde tieners verder geholpen wordt met jouw projecten naar keuze.

Driedaags vakantie-atelier voor tieners (9-15 jaar) met een klein beetje ervaring
 in schoolvakanties van 14u tot 16u30


Ben je tussen 9 en 15 jaar en creatief aangelegd? Heb je zin om je eigen kleren te leren maken? Zoek je een leuke activiteit voor in de vakantie? Dan zijn de driedaagse workshops voor tieners vast iets voor jou!
Op drie namiddagen tijd maak je een eenvoudig kledingstuk in jouw maat naar eigen ontwerp. Iedereen werkt met hetzelfde basispatroon, maar de stoffen en details mag je zelf bepalen. Toneelkostuumontwerpsters Mathilde en Astrid zijn pro’s in het begeleiden van jonge creatievelingen. Ze zullen je begeleiden en ervoor zorgen dat jouw werkstuk een echte pronkstuk wordt.

Deze driedaagses zijn het meest geschikt voor tieners die al eerder met een naaimachine hebben gewerkt (niveau 1). Heb je nog nooit eerder gestikt? Schrijf je dan best eerst eens is voor een losse startersles (niveau 0) op zaterdagvoormiddag bij de naailessen voor tieners, of op woensdagnamiddag bij de starters 9-99 jaar
Een driedaags vakantie-atelier kost 120 euro. Materiaalkosten, een snack en drankje zijn inbegrepen.

Inhoud van de driedaagse:

In een driedaagse workshop voor tieners wordt het thema (= basispatroon) op voorhand bepaald, maar omdat je vrij bent in het kiezen van de stoffen, worden alle resultaten totaal verschillend!

Je tekent het patroon in jouw maat, en past het aan waar nodig. Je kiest een stofje uit. Je knipt de delen uit de stof en met behulp van de naaimachine stik je het werkstuk stap voor stap in elkaar. Dit alles onder deskundige begeleiding nauurlijk!

Om te zorgen dat je nadien dit project nog eens kan herhalen krijg je je patroon en werkbeschrijving mee. Pronkend in je nieuwe zelfgemaakte kledingstuk keer je de derde dag weer terug naar huis! Hoe leuk is dat!


 

schrijf in