naailessen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Madame Tirette Kinderkleding

hoe werkt het

Bij Madame Tirette schrijf je je niet in voor een volledige cursus of voor een heel schooljaar. Je volgt net zoveel lessen totdat je het gevoel hebt dat je zelfstandig thuis verder kan experimenteren. Als je dan weer het gevoel hebt dat je nog een aantal tips en technieken wil bijleren, dan is het weer tijd voor een paar lessen bij Madame Tirette!

Wij werken met kleine groepjes van maximum 6 personen waarin iedereen werkt aan een werkstuk naar keuze. Je wordt dus zeer persoonlijk begeleid in het werkstuk dat jij aan het maken bent. Is het jouw allereerste naailes en heb je nog nooit achter aan naaimachine gezeten? Geen probleem,  iedereen weet dat jij die dag een klein beetje meer begeleiding zult krijgen, dat hebben de anderen immers ook allemaal gehad de eerste keer.Prijsgewijs werkt het zo : “Hoe vaker je komt, hoe minder het kost”.


1 losse les kost 30 euro
een pakket van 5 lessen koste 125 euro
een pakket van 10 lessen kost 225 euro


Al het basismateriaal zoals draad, patroonpapier, tussenvoering en het gebruik van machines, patronen en knip- en tekenmateriaal is inbegrepen in de prijs. Stoffen en fournituren (ritsen, linten, knopen,...)  zijn niet inbegrepen in de prijs. Tijdens de les noteer je wat je gebruikt qua materialen. Op het einde van de les betaal je voor de materialen die je hebt verbruikt. Let op: we hebben geen bancontant. Voorzie dus wat cash geld als je denkt dat je materialen zal moeten aankopen. Je kan wel betalen met je Smartphone als je de app PAYCONIC op voprhand hebt geinstalleerd.


TIP: Indien je met een heel onregelmatig schema zit, en je moeilijk op voorhand weet wanneer je zal kunnen komen kan je er voor kiezen een 5- of 10-beurtenkaart aanschaffen. Het voordeel hiervan is dat je niet al je lesmomenten op voorhand moet vastleggen.

Als je je voor 5 lessen of meer inschrijft is het voordelig om een stoffenkaart te kopen.
Zo hoef je niet elke les te zorgen dat je cash geld op zak hebt. Bovendien krijg je bij aankoop van een stoffenkaart van 50 euro gratis stof naar keuze ter waarde van 5 euro!
Let op: De stoffenkaart is een jaar lang geldig. Het eventuele resterende bedrag wordt niet terugbetaald maar kan je gebruiken bij volgende aankopen.

Tijdens de  naailes kan je je laten inspireren uit ons voorbeeldrek voor beginners. Daarin hangen zo’n 20-tal kledingstukken, zowel dameskledij als kinderkledij. Al deze modellen zijn makkelijk om te maken en snel klaar. (je zal gemiddeld 1 tot 3 lessen nodig hebben per werkstuk).
Als het jouw eerste les is zullen we je aanraden om te beginnen met iets heel gemakkelijks zoals kinderrokje of een eenvoudig tasje.
Heb je al iets meer ervaring, en een ander project in gedachten, of wil je aan iets werken wat niet in ons rek hangt? Ook hierbij kan Madame Tirette je helpen. Het is wel aan te raden om je project op voorhand even voor te leggen zodat Madame Tirette zonodig wat voorbereidend werk kan doen.

Bij Madame Tirette leer je kledingstukken maken uit stof aan de hand van bestaande (basis)patronen. Het herstellen of aanpassen van bestaande kledij wordt bewust niet in de lessen opgenomen. Het correct verstellen van kledij is een vak waarvoor je meer behendigheid, inzicht en dus ook ervaring nodig hebt. Voor professioneel verstelwerk kan je wel bij Madame Tirette terecht tijdens de openingsuren.

Wil je graag kijken wat andere mensen voordien zo allemaal gemaakt hebben? Kijk dan bij foto’s, of like onze facebookpagina, daarop worden wekelijks nieuwe maaksels geshowd. Misschien verschijn je er zelf ook wel op binnenkort!


pijltje

 

schrijf in