naailessen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naailessen

 

naaiwerk

Madame Tirette webshop

 

Naai-initiaties voor iedereen van 9-99 jaar

minstens 1 x per trimester, op zaterdag of woensdag

sfeer initiatie

Heb je nog NOOIT een naaimachine van dichtbij gezien geen idee hoe je ermee moet werken? Dan is deze naai-initiatie een ideale start voor jou.

inhoud

Door het maken van een eenvoudig starterswerkstuk (een tote-bag of een rugzakje) leer je de werking van de naaimachine en de belangrijkste basistechnieken. Op het einde van de workshop ben je niet alleen geen naai-leek meer, maar kan je ook pronken met je eerste zelfgemaakte werkstuk! Misschien heb je daarna de smaak wel te pakken en schrijf je je in voor een reeks naailessen!

Lockdown Versie

Omdat workshops in ons atelier tijdelijk niet meer mogelijk zijn wegens Corona, transformeren we deze initiatieworkshop naar een lockdown-versie.

In deze lockdown-versie kan je aan het begin van de workshop je spullen komen ophalen en op het einde van de workshop komen terugbrengen. In de tijd daartussen stik je thuis zelf je eerste werkstuk in elkaar. Dit doe je aan de hand van foto's, filmpjes en uitleg op mijn blog. Vragen stellen kunnen jullie via het Whatsapp groepje dat we speciaal voor de workshop aanmaken.

Hoe gaat dat in zijn werk en wat is daar voor nodig:

1. Stoffen kiezen en aankopen:
Je zal kort na inschrijving een uitnoding krijgen om je materialen aan te kopen via de webshop. Zo kan je zelf je stof en je tassenband uitkiezen. We leggen die dan klaar bij je pakket.

2. Materialen ophalen en terugbrengen:
Bij aanvang van de workshop (het exacte uur krijg je later doorgemaild) verwacht ik je hier voor het ophalen van je pakket (aan de deur). Als je ook een naaimachine wil gebruiken is het het meest praktisch dat je met de auto of met een fietskar komt. De naaimachines kunnen in principe ook met het openbaar vervoer mee, maar ze zijn erg zwaar om te dragen. Aan het eind van de workshop (exacte uur wordt later doorgemaild) kan je alle materialen terugbrengen. Ik neem buiten nog van ieder apart een foto van het eindresultaat. Met deze foto wordt geadverteerd op sociale media. Als je hier geen toelating voor geeft, gelieve dit vooraf al te vermelden.

3. Begeleiding via blog en whatsapp:
Via mijn blog zullen jullie met tekst, foto's en filmpjes doorheen de workshop worden geloodst.
De werkbeschrijvingen blijven nadien voor iedereen beschikbaar. Als je wil kan je deze dus later nog steeds gebruiken om meerdere versies te maken.

Tijdens de workshop kunnen jullie mij berichten sturen of videobellen (privé) via het whatsappgroepje, speciaal voor de deelnemers van de workshop. Regelmatig wordt er in de werkbeschrijving gevraagd of om een reactie te sturen. Zo is er ook interactie, en blijf je op de hoogte van hoe het bij de andere deelnemers gaat.

4. Naaipakket:

Inbegrepen in het inschrijvingsgeld:
- Het gebruik van een naaimachine (husqvarna emerald 116) + handleiding
- Het gebruik van een naaidoos met naaigerief: leeg spoeltje, reservenaalden, zoomlatje, stofschaar, spelden, zeepje of uitwasbare stift om op de stof te tekenen, tornmesje.

Niet inbegrepen in de prijs (deze materialen zal je kunnen aankopen voor aanvang van de workshop, je krijgt hierover nog een mail)

-Stof op maat geknipt
-Tassenband

5. Dit zal je huis moeten voorzien:

- Een strijkplank met strijkijzer

- Een tafel met een stopcontact in de buurt om aan je machine te werken

- Een opgeladen telefoon met internetverbinding en Whatsapp (meldingen aan)

- Een laptop met internetverbinding

Enkele dagen voor aanvang van de workshop krijg je nog een herinnering gestuurd per mail waarin je ook jouw persoonlijk uur zal terugvinden waarop je wordt verwacht om je spullen te brengen. Heb je bepaalde vereisten (vb je kan alleen voor of na een bepaald uur), dan mag je die zeker al even doorgeven dan kan ik daar rekening mee houden

prijzen

Een initiatieworkshop van 2,5 uur kost 45 euro. Materiaalkosten zijn inbegrepen. Je zelfgemaakte tasje mag je natuurlijk houden!

tip

Ook leuk is dat deze initiaties zowel voor groot als klein zijn. Iedereen vanaf 9 jaar kan deelnemen. Geef eens een naai-initiatie cadeau aan je kleinkind of metekind, en beleef samen een leuke en leerzame workshop met een tof en praktisch eindresultaat!

schrijf je nu in

  • 2 waszak

  • 2

  • 20180913_093038

  • mette en louise

  • rokje  juno

  • css slideshow

  • tasje

image carousel by WOWSlider.com v8.8

 

 
praktische infoschrijf in