naailessen


 

 

 

 

 

 

praktische info

 

naailessen

 

naaiwerk

Madame Tirette webshop

 

 

 

MEER INFO

take-away initiatie workshops voor groot en klein (12+)

Als je nog nooit eerder met een naaimachine hebt gewerkt begin je met een initiatieworkshop. Hier leer je de basistechnieken en de werking van een naaimachine door een heel eenvoudig werkstuk (tas, rugzakje of kinderrokje) te maken.

In deze "take-away" editie werk je thuis. Ongeveer 1 uur voor de start van de workshop haal je een naaimachine, de materialen en een naaidoos met naaigerief op in ons atelier. Via een uitgebreide werkbeschrijving op de blog van Madame Tirette word je stap voor stap begeleid. Hiernaast is er interactie met de rest van de groep en kan je persoonlijke hulp inroepen via WhatsApp.

Een initiatieworkshop duurt ongeveer 2,5 uur en kost 30 euro. Materialen zijn exclusief (max 15 euro) en bestel je via de webshop. Je kan kiezen om een standaard materialenpakketje te kopen waarbij alles al op het juiste formaat is geknipt. Als je liever zelf je stoffen uitkiest kan dat ook. Dan moet je ze alleen nog even zelf op het juiste formaat knippen vooraleer je kan beginnen.

Tijdens de workshop gebruiken we een naaimachine Husqvarna Emerald 116. Heb je nooit eerder gestikt en wil je je eigen (een ander model) naaimachine leren gebruiken? Dan raden we toch aan voor je eerste initiatie een model van ons te gebruiken voor de duidelijkheid. Daarna kan je zelfstandig de workshop herhalen, of een naaipakketje kopen voor een andere initiatie, en dan eens op de eigen machine proberen.

Je hebt thuis nodig:

  • Een tafel met een stopcontact vlakbij om je naaimachine op te zetten.
  • Een strijkplank met strijkijzer in de buurt
  • Een computer met internet om de stappen te volgen.
  • Een opgeladen telefoon waar je foto’s mee kan trekken en WhatsApp kan gebruiken

Dit leer je tijdens de workshop:

  • inrijgen en gebruik van een naaimachine

  • afwerken van randen (zigzaggen)

  • stikken en strijken van naden en zomen

Inschrijven voor een initiatieworkshop, je workshop en materialen aankopen doe je hier.

Er zijn drie soorten initiaties: tas, rugzakje en kinderrokje. De moeilijkheidsgraad van een initiatie is niveau 0. De werkvolgorde is van alle drie erg gelijkaardig. Pas wanneer je voelt dat je dit niveau helemaal beheerst kan je overstappen naar niveau 1.

Schrijf je hier in

 


praktische info