Madame Tirette naaiwerk


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naailessen

 

naaiwerk

Madame Tirette webshop

 

Bij Madame Tirette kan je kleding en kostuums (in de ruimste zin van het woord) op maat laten maken. Alles in het atelier van Madame Tirette wordt gemaakt met aandacht en oog voor detail. Wij werken alleen met duurzame en kwalitatieve materialen.

Let op: Madame Tirette is specialist wat betreft KLEDING. Gordijnen, tassen, meubilair, ... dat is niet ons vak en daarmee zullen we je dus naar een gespecialiseerde vakman verwijzen.

maatwerk

Er zijn verschillende redenen om iets op maat te laten maken:

Enkele voorbeelden:

 • Jouw figuur valt niet in de standaard gebruikte matentabel voor confectiekleding, waardoor het lastig is om mooie kleding te vinden in de winkel die je goed past en die jouw goede vormen benadrukt!
 • Je bent de jurk van je dromen tegen gekomen op Pinterest maar helaas, deze jurk is niet meer verkrijgbaar.
 • Jouw lievelingsjasje is nu echt wel “tot op den draad” versleten, maar het afscheid valt zo moeilijk, dus je wil het laten "klonen".
 • Je wil voor een bepaalde gelegenheid (vb huwelijk, communiefeest) stralen in een outfit waarvan je zeker weet dat ze uniek is, en helemaal jouw smaak!
 • Je hebt een prachtige lap stof op de kop getikt en wil hiervan graag een kledingstuk laten maken.

Dan is er gelukkig Madame Tirette! Hoe het maken van een kledingstuk op maat in zijn werk gaat en hoe er berekend wordt wat zoiets zal kosten is afhankelijk van verschillende factoren.

Hoe gaat het in zijn werk

Je stuurt best eerst een afbeelding van een gelijkaardig kledingstuk (en indien van toepassing de termijn) naar info@madametirette.be
Madame Tirette zal bepalen of het haalbaar is om dit kledingstuk te maken en een raming maken van de prijs. Hieronder zal je terugvinden hoe de prijs wordt bepaald.

Indien je je kan vinden in de geraamde prijs zal Madame Tirette je uitnodigen voor een afspraak. Op de eerste afspraak worden verdere afspraken (pasmomenten) gemaakt en indien mogelijk stoffen voorsteld. Ook worden de maten opgenomen.
Op de eerste afspraak zal je gevraagd worden om een voorschot te betalen. Het bedrag van het voorschot is het geraamde totaal bedrag exclusief de materiaalkosten.

Het kan gebeuren dat door wijzigingen in het ontwerp, of door een duurdere prijs van stoffen dan geraamd,  de totale kost meer blijkt te zijn dan de geraamde kost. Indien dit verschil meer dan 120 procent van de geschatte prijs zal zijn, zal dit in overleg met jou gebeuren.

De prijsraming bestaat uit 3 delen:

 1. patroon op maat: vanaf 45 euro per kledingstuk (een tweedelig pak, een jumpsuit of een jurk met boven- en onderdeel wordt beschouwd als twee kledingstukken)? Soms moet er een toile (proefmodel) om het patroon perfect te krijgen.

  Elk lichaam is ander gevormd. Door de maten te nemen is de basisvorm alvast perfect passend voor jou.
  Je maten laten opnemen en een patroon laten maken is niet altijd nodig.
  Indien je zelf een patroon hebt en dit in een confectiemaat volgens de matentabel wil laten uitvoeren (vb maat 38)  is het niet nodig om maten op te nemen, noch om een patroon te maken. Zo krijgen wij soms de opdracht om een nieuw ontwerp uit te werken om te zien hoe het valt. Ook kinderkledij hoeft meestal geen maatwerk te zijn. Aanpassingen kunnen indien nodig achteraf nog worden uitgevoerd maar zullen worden aangerekend zoals alle ander verstelwerk.  Aanpassingen (vb verlengen) achteraf kunnen soms “littekens” achterlaten. Wil je verschillende exemplaren laten maken, dan betaal je voor het patroon natuurlijk eenmalig.
 2. materialen: 12-29 euro/m

  De juiste materiaalkeuze voor een bepaald model van kleding is van zeer groot belang. Een verkeerd gekozen materiaal kan een prachtig ontwerp helemaal doen verloren gaan. Madame Tirette zal je met veel plezier en met kennis van zaken bij de stofkeuze adviseren. We hebben een ruime collectie met verschillende kwalitatieve stoffen in diverse prijsklassen vanaf 12 euro per meter tot 29 euro per meter. Indien we de juiste stof niet in huis hebben, zoeken we buitenshuis tot we de perfecte stof gevonden hebben. Ook knopen, ritsen, linten en dergelijke fournituren zijn bij ons aanwezig.

  Het is niet verplicht om de stof bij Madame Tirette te kopen
  Misschien heb je zelf al een prachtige lap stof waaruit je een kledingstuk wil laten maken? De soort stof zal al grotendeels bepalen welke snit er uit kan worden gemaakt. We zullen je graag adviseren bij het kiezen voor een ontwerp dat de stof ten goede komt. Samen komen we er zeker uit!
 1. stikwerk

  De prijs van het stikwerk wordt bepaald door het aantal technieken: (zakken, doorstikte naden, kraag, splitten, manchetten, knoopsgaten, beleg, rits, boorden, nepen, plooien, fronsen, rivetten, drukknopen, paspels, gulp, ...) Hoe meer technieken, hoe meer werk, en dus ook: hoe hoger de prijs.
  Omdat een idee te geven hebben we de meest voorkomende soorten kleding in prijscategorieen geplaatst.
  Indien hetgeen u laat maken niet in deze categorieën onder te brengen valt, werken wij aan een uurtarief van 40 euro/uur.

De prijzen in onderstaande lijst zijn slechts een indicatie. De daadwerkelijke prijs kan hiervan afwijken. Dit is met name afhankelijk van het kledingstuk en de bewerkelijkheid van het model.

Categorie A : vanaf 60 euro
- kinderkleding zonder voering 0-1 technieken
Vb mouwloze jurk zonder rits, broekje of rokje met elastiek

Categorie B: vanaf 90 euro
- kinderkleding zonder voering met 2-3 technieken: vb eenvoudig kinderhemdje, broekje met zakken.
- eenvoudige sportieve kleding voor dames of heren: vb broek of rok met elastiek, t-shirt of T-shirtjurk; sweater of sweaterjurk

Categorie C: vanaf 120 euro
- klassieke kleding vb klassieke jurk , jasje met knopen, klassieke bloes of hemd, klassieke broek zonder zakken, klassieke gilet, hoodie/vest

Categorie D: vanaf 150 euro
- Klassieke pantalon, jeansbroek, jumpsuit of salopet.

Categorie E: vanaf 250 euro
- colbert of mantel, historisch korset, avondjurk

Categorie I: vanaf 500 euro
-trouwjurk, historisch kostuum, kostuums voor straattheater, steltenlopers, mascottekostuums, ...

Wil je graag meer voorbeelden zien van kleding om maat? Like dan Madame Tirette op facebook en bekijk het album maatwerk.

 

 • 01
 • 02
 • 03
 • 04
 • 05
 • 06
 • 07
 • 08
 • 09
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 15
 • 28872102_1978469298848343_4283081614177607995_n
 • 40438901_2010216309045188_4970225009214619648_n
 • afrikaans kopie
 • IMG_7421
 • css slideshow
 • rok leen
html slider by WOWSlider.com v8.8